top of page

OM OSS

chris-davies-tankwa-yggdrasil-1000.jpg

Intention Events AB föddes som idé under 2016. Vi kom i kontakt med en tältproducent i Sydafrika. Vi tvekade inte utan köpte direkt in två stretchtält!

 

Ett halvår senare åkte vi till Sydafrika igen för att bygga en skulptur på ett evenemang - Yggdrasil, ett gigantiskt baobabträd. Vi skaffade tio stretchtält till och byggde en liten by, mitt ute i öknen. Två tält blev till en verkstad och två blev till ett kök, lounge, vardagsrum och mötesplats. De resterande blev vind-, sol- och regnskydd till våra 50 sovplatser.

 

Öknen är som ett förstoringsglas som förstorar vädrets alla påfrestningar. En vindstilla dag kunde det vara uppåt 46 grader varmt och gassande sol. När vinden kom då fick man hålla i hatten, ta på sig skyddsglasögonen och knyta fast allt. Och så, när den sällsynta stormen kom... då packade vi ihop verktygen, säkrade alla beduintält och hoppades på det bästa.

 

Där ute handlade det om överlevnad. Man kan inte annat än att bli ödmjuk inför vädrets vilja. Det är otroligt vad tälten kan hantera av vind, om man sätter upp dem med sidorna nedsträckta mot marken. Vi lärde oss massor, om hur man hanterar dem under enorma påfrestningar och vi lär oss ständigt mer.

 

I två månader levde vi under stretchtält. Vi har alltid gillat dem. Men när vi såg dem in-action, i Sydafrika’s öken då blev vi förälskade.

Dag 46 av 72 i öknen. Foto: Chris Davies.

Intention AB är en event firma som ägs och drivs av Simon, Leon och Agust. Om ni har några frågor angående uthyrning eller vill köpa tält så är det bara att höra av er!

bottom of page